Eva Englund

Eva Englund och hennes tidlösa design


Eva Englund är en namnkunnig svensk glasdesigner vars verk har fått stor uppskattning både i Sverige och internationellt. Med en karriär som sträckte sig över flera årtionden, är Englund mest känd för sitt arbete med Pukeberg och Orrefors, där hon skapade allt från vackra vaser till unika glasobjekt. Hennes förmåga att kombinera färg och form på ett sätt som få andra kunnat, har gjort hennes verk eftertraktade bland samlare och designälskare världen över.

Eva Englund och hennes bidrag till svensk glaskonst

Englunds arbete kännetecknas av hennes innovativa användning av tekniker och hennes känsliga men djärva användning av färg. Hon var pionjär inom många områden och bidrog till att föra svensk glaskonst till nya höjder. Hennes verk är inte bara vackra att se på utan bär också på en djupare mening och känsla, vilket gör dem till mer än bara föremål – de är konstverk. Genom sina år i branschen har Englund lämnat ett outplånligt avtryck på svensk designhistoria.

Upptäck Eva Englunds arv

För den som vill fördjupa sig i Eva Englunds designvärld finns det gott om skatter att upptäcka. Hennes verk finns representerade i många offentliga och privata samlingar, och intresset för hennes design fortsätter att vara starkt. Att äga ett objekt designat av Eva Englund är att äga en del av svensk designhistoria. Det är inte bara en investering i ett vackert föremål, utan också en investering i konst och kultur.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder