Chateau

Chateau av Bertil Vallien – en skatt från Kosta Boda


Upptäckten av Chateau-serien av Bertil Vallien för Kosta Boda markerar en distinkt händelse i den svenska glaskonstens historia. Denna serie, känd för sin unika design och djupgående skönhet, representerar en fusion av traditionell hantverksskicklighet och modern konstnärlig vision. Bertil Vallien, en mästare i sitt fack, har med Chateau-serien lyckats skapa tidlösa verk som inte bara är iögonfallande utan också bär på en berättelse.

Chateau serien i fokus

Varje del i Chateau-serien är resultatet av ett omfattande hantverk där både traditionella och nyskapande tekniker använts för att få fram den karaktäristiska formen och de intrikata detaljerna. Serien består av vaser, skålar och konstobjekt som alla reflekterar Valliens djupa intresse för det marina – en återkommande tematik i hans arbete. Med en palett av djupa blåa toner, sandfärgade nyanser och inslag av guld, lyckas varje objekt förmedla känslan av både havets dynamik och dess stilla skönhet.

En hyllning till svensk designtradition

Chateau av Bertil Vallien är inte bara en serie glasföremål; det är en hyllning till den svenska designtraditionen och dess förmåga att ständigt förnya sig. Genom att kombinera den rika historien hos Kosta Boda med Valliens innovativa designidéer, presenterar Chateau-serien en spännande dialog mellan det förflutna och framtiden. Det är denna blandning av gammalt och nytt som gör serien till en eftertraktad kollektion för samlare och designälskare.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder