Fasan

Fasan serien från Gustavsberg en tidlös klassiker


När det kommer till svensk design och porslin är Gustavsbergs Fasan-serien en riktig pärla som har charmat hem och samlare i decennier. Denna serie, med sina detaljrika och naturinspirerade motiv, representerar en unik del av svensk designhistoria. Gustavsbergs porslinsfabrik, som står bakom denna ikoniska serie, har länge varit en bastion för kvalitet och estetik inom svensk porslinstillverkning.

Utforska Fasan seriens skönhet

Fasan-serien kännetecknas av sin detaljrikedom och de levande representationerna av fasaner i dess design. Serien, som tillverkades under mitten av 1900-talet, blev snabbt populär för sitt nyskapande och estetiskt tilltalande utseende. Varje del av serien, från tallrikar till tekannor, visar upp en delikat balans mellan funktion och form. Designen lyckas fängsla betraktaren med sina detaljerade avbildningar av naturen, vilket gör varje måltid till en visuell fest.

Samlarintresse och värde

Intresset för Fasan-serien sträcker sig långt bortom dess praktiska användning. Samlare och designentusiaster söker aktivt efter dessa föremål, inte bara för deras skönhet utan även för deras potentiella värdeökning över tid. Att äga ett objekt från Fasan-serien är inte bara en investering i svensk designhistoria, det är också ett sätt att försköna vardagen med ett stycke konst. För den som vill dyka djupare in i samlarvärlden erbjuder serien en fascinerande inblick i Gustavsbergs rika designarv.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder