Festivo ljusstakar

Festivo ljusstakar – tidlös design av Timo Sarpaneva


Den finska designtraditionen är känd över hela världen för sin minimalistiska estetik, funktionella skönhet och användning av hållbara material. Inom denna rika tradition utmärker sig serien Festivo, designad av Timo Sarpaneva för Iittala, som ett exempel på tidlös design och hantverksskicklighet. Festivo-serien, med sina isliknande strukturer och robusta form, erbjuder en unik blandning av konst och funktionalitet som har förtrollat designälskare sedan 1960-talet.

Festivo ljusstakars designkoncept

Timo Sarpaneva, en mästare inom finsk design, skapade Festivo-serien som en hyllning till naturens skönhet och det nordiska ljusets klarhet. Med inspiration från is och vinterlandskap formgav Sarpaneva dessa ikoniska ljusstakar som genast blev populära samlarobjekt. Varje ljusstake kännetecknas av vertikala räfflor som reflekterar ljuset på ett spektakulärt sätt, vilket skapar en levande och varm atmosfär i alla typer av inredningar. Festivos mångsidighet och estetiska appell gör den till en favorit inte bara som ljuskälla utan också som ett konstnärligt uttryck.

Festivo i hemmet

Festivo ljusstakar är mer än bara ljuskällor; de är designelement som tillför elegans och karaktär till varje rum. Deras distinkta utseende gör dem till perfekta komplement till såväl moderna som traditionella inredningsstilar. Oavsett om du placerar dem på middagsbordet för en stämningsfull middag eller som dekorativa objekt på en hylla, bidrar Festivo till att skapa en inbjudande och minnesvärd atmosfär. Den tidlösa designen säkerställer att dessa ljusstakar aldrig går ur tiden, vilket gör dem till en värdefull investering för framtiden.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder