Lotus

Lotusserien från Rosenthal skapar tidlös elegans i ditt hem


Lotus är en ikonisk serie designad av den berömde konstnären Björn Wiinblad för Rosenthal, ett namn som förknippas med högkvalitativt porslin och unik design. Serien, som lanserades under mitten av 1900-talet, har blivit en älskad klassiker i många hem världen över. Med sitt distinkta utseende och detaljrika mönster, erbjuder Lotus en perfekt balans mellan funktion och estetik. Dess förmåga att kombinera traditionellt hantverk med lekfull design gör den till en eftertraktad serie för samlare och designälskare.


Lotus framhäver Björn Wiinblads kreativa vision

Björn Wiinblad var känd för sin fantasifulla och ofta färgstarka design, och Lotusserien är inget undantag. Varje del av serien, från tallrikar till kaffekoppar, bär Wiinblads omisskännliga signatur. Det som gör Lotus unikt är dess förmåga att förvandla varje måltid till en konstnärlig upplevelse. Mönstren och formerna i serien är inspirerade av naturen och Wiinblads resor runt om i världen, vilket ger varje del ett eget liv och berättelse.


En tidlös skatt för framtidens hem

Trots att det har gått decennier sedan Lotusserien först introducerades, fortsätter den att fascinera och inspirera. Detta bevisar seriens tidlöshet och förmåga att stå emot trender som kommer och går. Att äga en del av Lotusserien är inte bara en investering i vackert porslin, det är också ett sätt att bära vidare en bit av designhistoria. För samlare erbjuder Lotus en spännande utmaning att hitta sällsynta delar, medan den för designentusiaster representerar en kärlek till estetik och kvalitet.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder