Nordica

Nordica serien en ikon inom svensk design


Den svenska designhistorien är rik och mångfacetterad, där serien Nordica utgör ett framstående exempel. Designad av Carl-Harry Stålhane under hans tid vid Rörstrand, har Nordica-serien blivit en ikon inom svensk keramik. Med sin distinkta stil och höga kvalitet har dessa objekt funnit en speciell plats i hjärtat hos samlare och designälskare över hela världen.

Nordica en tidlös klassiker

Carl-Harry Stålhane, en av Sveriges mest framstående keramiker, skapade Nordica-serien med ambitionen att förena funktionell design med estetisk skönhet. Resultatet blev en kollektion som inte bara reflekterade tidsandan under mitten av 1900-talet utan som även stått sig genom decennier. Varje del i serien, från vaser till skålar, bär på en unik karaktär där Stålhane's mästerskap och kreativa vision kommer till uttryck. Den rika textur och de jordnära färgvalen ger varje objekt en varm och inbjudande känsla som kompletterar alla hem.

Ett arv av innovation och skönhet

Nordica-serien representerar inte bara en tidsepok inom svensk designhistoria utan är också ett vittnesbörd om Rörstrands engagemang för innovation och kvalitet. Seriens tidlösa design gör den till ett eftertraktat objekt på den sekundära marknaden, där entusiaster och samlare söker efter dessa historiska artefakter. Genom att bevara och vårda dessa föremål, håller vi en del av den svenska designarvet levande för framtida generationer att uppskatta och njuta av.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder