Åfors

Utforska Åfors unika design och hantverk


Åfors representerar en rik historia av svensk design och glashantverk som sträcker sig över flera decennier. Detta varumärke har blivit synonymt med kvalitet och innovation inom glasbrukskonsten, där varje produkt berättar en egen unik historia. Genom att bevara och fira denna tradition, fortsätter Åfors att inspirera samlare och designentusiaster världen över.

Historien bakom Åfors glasbruk

Åfors glasbruk, beläget i hjärtat av Smålands glasrike, grundades under 1800-talet och har sedan dess varit en central aktör inom svensk glasindustri. Genom åren har Åfors inte bara varit en produktionsplats för glas utan även en plats för innovation och designutveckling. Många framstående designers och glaskonstnärer har genom tiderna bidragit till Åfors unika sortiment, som omfattar allt från bruksföremål till exklusiva konstglas. Deras arbete kännetecknas av en djup respekt för materialet och en strävan efter att utforska glasets gränser genom färg, form och teknik.

Åfors i det moderna hemmet

I dagens inredningstrender spelar Åfors en viktig roll genom att erbjuda tidlösa designobjekt som berikar det moderna hemmet. Varje pjäs från Åfors är en hyllning till det svenska hantverksarvet, kombinerat med en modern estetik som tilltalar dagens designmedvetna individer. Att integrera Åfors produkter i hemmet är inte bara ett sätt att addera skönhet och kvalitet till sin omgivning utan också ett sätt att bevara och uppskatta en del av Sveriges kulturella historia. Samtidigt som dessa objekt är djupt rotade i traditionen, är de också anpassningsbara till en rad olika inredningsstilar, vilket gör dem till en uppskattad del av både klassiska och moderna hem.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder