Flygsfors

Flygsfors glaskonst - en svensk klassiker


Flygsfors, en historisk juvel i den svenska glaskonstens krona, har länge fascinerat samlare och designälskare. Från de små glasbruken i Småland till internationella auktionshus, har Flygsfors glas blivit synonymt med svensk design och hantverksskicklighet. Märket, grundat i mitten av 1800-talet, är känt för sina unika och färgstarka glasföremål som speglar såväl traditionella som moderna svenska designideal.


Flygsfors historia och påverkan

Flygsfors historia börjar i det småländska glasriket, där det grundades 1865. Under 1900-talet nådde företaget sin storhetstid och blev känt för sina innovativa och färgglada glaskreationer. Designer som Paul Kedelv och Vicke Lindstrand bidrog till Flygsfors rykte som en pionjär inom glasformgivning, med deras signaturstilar och tekniker som fortsätter att inspirera samlare över hela världen. Dessa historiska stycken är inte bara konstverk, utan bär även på en rik historia av svensk industriell och kulturell arv.


Flygsfors idag - en samlarprydnad

Idag är Flygsfors glaskonst högt värderad bland samlare och designentusiaster. Varje pjäs, vare sig det är en vas, skål eller figurin, berättar en unik historia om svensk design och kreativitet. Föremål från Flygsfors kan hittas i antikaffärer, auktioner och hos samlare, och de fortsätter att vara eftertraktade för sin estetiska skönhet och kvalitet. Samlandet av Flygsfors glas är inte bara en hobby, det är ett sätt att bevara och fira en viktig del av svensk designhistoria. Dessa tidlösa konstverk är inte bara vackra att se på, utan de representerar också en viktig del av Sveriges kulturella arv och designtradition.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder