Gustavsberg

Utforska Gustavsbergs unika värld av porslin och keramik


Gustavsberg är ett varumärke som förknippas med svensk design och kvalitet inom porslin och keramik. Sedan 1800-talet har Gustavsberg varit en framträdande aktör inom svensk industri och hantverk, känt för sin förmåga att förena traditionellt hantverk med modern design. Deras produkter sträcker sig från klassiska serviser till innovativa konstobjekt, vilket gör varumärket till en favorit bland samlare och designentusiaster.

Gustavsbergs historiska betydelse

Gustavsbergs porslinsfabrik har en anrik historia som började redan på 1820-talet. Från början producerade de enkla hushållsvaror men utvecklades snart till att bli en av Sveriges mest kända porslinsfabriker. Under 1900-talet blev Gustavsberg synonymt med innovativ design och kvalitet, tack vare designers som Stig Lindberg och Wilhelm Kåge. Deras bidrag till svensk formgivning är omätbar, och många av deras skapelser betraktas idag som klassiker inom svensk designhistoria.

Gustavsberg idag - en fortsättning av tradition och innovation

Idag fortsätter Gustavsberg att vara en ledande aktör inom porslins- och keramikindustrin, med en ständig strävan efter att förena traditionellt hantverk med modern design. De fortsätter att experimentera med nya material och tekniker, samtidigt som de bevarar det arv och den kvalitet som varumärket är känt för. Detta gör Gustavsberg till ett varumärke som inte bara uppskattas för dess historiska betydelse, utan även för dess förmåga att ständigt förnya sig och förbli relevant i en föränderlig värld. Gustavsbergs produkter är idag inte bara populära inslag i svenska hem, utan också värdefulla objekt för samlare världen över.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder