Orrefors

Orrefors glaskonst, en svensk tradition


Orrefors är inte bara ett varumärke; det är en symbol för svensk hantverksskicklighet och tidlös design. Med sina rötter djupt förankrade i den småländska skogen har Orrefors glasbruk sedan början av 1900-talet varit kända för att skapa glas och kristall av högsta kvalitet. Denna tradition av excellens fortsätter att leva och blomstra, och produkterna från Orrefors är idag eftertraktade både i Sverige och internationellt. För samlare och älskare av vacker design är Orrefors-produkter en verklig skatt.

Historien bakom Orrefors

Orrefors glasbruk grundades 1898, och det dröjde inte länge innan de började göra sig ett namn för sina innovativa och kvalitativa glasprodukter. Under 1900-talet genomgick Orrefors en anmärkningsvärd utveckling, där man gick från att tillverka enklare hushållsglas till att bli en pionjär inom konstglas. Några av Sveriges mest framstående formgivare och glaskonstnärer har genom åren varit knutna till Orrefors, och deras arbete har bidragit till att forma det vi idag ser som klassisk svensk glaskonst. Orrefors har alltid varit synonymt med kvalitet och innovation, och deras produkter är välkända för sin skönhet och hållbarhet.

Orrefors idag

I modern tid fortsätter Orrefors att vara en ledande aktör inom glaskonst och design. Med en fot i traditionen och den andra i framtiden, fortsätter de att förnya och förvåna. Orrefors kombinerar gammalt hantverkskunnande med ny teknik och design för att skapa produkter som inte bara är vackra att se på, men också funktionella i det moderna hemmet. De erbjuder ett brett sortiment av produkter, från klassiska kristallvaser och glas till mer moderna och innovativa designföremål. Varje produkt från Orrefors berättar en historia om svensk designhistoria, hantverksskicklighet och kreativitet. För den designintresserade erbjuder Orrefors en unik inblick i svensk designhistoria och en möjlighet att äga en del av denna historia.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder