Pukeberg

Pukeberg en pärla inom svensk glaskonst


Pukeberg, beläget i hjärtat av Småland, är en av Sveriges äldsta glasbruk som fortfarande är i drift. Sedan starten 1871 har Pukeberg varit synonymt med innovativ design och kvalitetshantverk inom glastillverkning. Dess unika produkter, från tjusiga vaser till praktiska bruksföremål, speglar både tradition och modernitet, vilket gör dem till eftertraktade objekt för samlare och designälskare.

Pukeberg glasbruk dess historia och arv

Pukebergs glasbruk har en rik historia av konstnärlig innovation och hantverksskicklighet som sträcker sig över mer än ett sekel. Tillverkningen har genom åren anpassats till rådande trender och tekniska framsteg, men alltid med bevarandet av det traditionella hantverket i åtanke. I dag är Pukeberg känt för sitt samarbete med framstående designers och konstnärer, vilket resulterar i unika kollektioner som hyllar både det förflutna och framtiden inom glaskonst. Dessa kollektioner omfattar allt från belysningsföremål till dekorativa artiklar som fortsätter att locka nya generationer av glasälskare.

Att samla på Pukeberg en passion för många

Att samla på Pukeberg är mer än bara en hobby; det är en passion för många. Varje föremål från Pukeberg bär på en historia och representerar en bit av svensk industrihistoria. Samlare och entusiaster värdesätter inte bara det estetiska och funktionella utan även den emotionella kopplingen till varje unikt föremål. Att äga ett stycke Pukeberg är att äga en del av svensk designhistoria, vilket gör varje inköp till en meningsfull investering.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder