Skrufs Glasbruk

Utforska Skrufs Glasbruk och dess unika hantverk


Skrufs Glasbruk, beläget i hjärtat av Smålands glasrike, är en symbol för svenskt hantverk och design. Sedan starten 1897 har Skrufs Glasbruk förknippats med högkvalitativt glas i såväl Sverige som internationellt. Genom generationer har glasbruket bevarat traditionen av handblåst glas, där varje produkt berättar en unik historia. Detta gör varje pjäs inte bara till en användbar föremål utan också till ett konstverk.

Skrufs Glasbruks historia och arv

Historien om Skrufs Glasbruk är en berättelse om hantverksskicklighet, innovation och överlevnad. Trots den tuffa konkurrensen och de föränderliga marknaderna har glasbruket lyckats bevara sin plats genom att ständigt anpassa sig och förnya sitt sortiment. Deras förmåga att kombinera traditionella metoder med modern design har lett till ikoniska serier som uppskattas av samlare och designälskare världen över. Genom åren har Skrufs Glasbruk samarbetat med några av Sveriges mest framstående formgivare, vilket bidragit till deras framstående rykte inom glasdesign.

Hantverket bakom Skrufs Glasbruk

Den unika processen att skapa Skrufs glasprodukter är en fascinerande kombination av hantverksskicklighet och kreativitet. Varje steg, från det första utkastet av designen till den slutliga blåsningen och formningen, utförs med största omsorg och precision. Detta innebär att varje produkt från Skrufs Glasbruk inte bara bär på en del av svensk glastradition utan också på individuella hantverkares fingertoppskänsla och passion. Att välja en produkt från Skrufs är att välja ett stycke hantverkshistoria som kan berika varje hem med sin skönhet och funktion.

Skrufs Glasbruk står som en påminnelse om värdet i hållbart hantverk och design. Genom att föra vidare kunskapen och passionen för glasblåsning bidrar de till att bevara en viktig del av svensk kultur och industrihistoria.Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder