Skultuna

Utforska Skultunas tidlösa design


I hjärtat av svensk designtradition finner vi Skultuna, ett varumärke som med sin över 400 år långa historia fortsätter att förtrolla oss med sina tidlösa och kvalitativa metallföremål. Från de klassiska ljusstakarna till moderna inredningsdetaljer, speglar varje produkt från Skultuna en unik kombination av traditionellt hantverk och samtida design. Detta historiska varumärke erbjuder en fascinerande inblick i svensk designhistoria och är en källa till stolthet och inspiration för designälskare världen över.

Skultuna och dess historiska arv

Skultuna grundades år 1607 av kung Karl IX, vilket gör det till ett av de äldsta företagen i Sverige. Genom århundradena har Skultuna tillverkat föremål i mässing och silver av högsta kvalitet, som använts både i det vardagliga livet och som kungliga gåvor. Deras engagemang för hantverk och design har bibehållits genom att samarbeta med framstående formgivare och konstnärer. Detta samarbete har lett till skapandet av ikoniska produkter som inte bara är användbara utan också fungerar som konstverk i hemmet.

Skultunas betydelse i modern inredning

Skultuna har lyckats förnya sig genom att kombinera sitt rika arv med modern design, vilket gör deras produkter till eftertraktade objekt för dagens inredningsentusiaster. De erbjuder en mängd produkter som passar perfekt in i det moderna hemmet, från eleganta ljusstakar och vaser till praktiska kontorsaccessoarer. Varje föremål från Skultuna bär på en berättelse om svensk designexcellens, vilket gör dem till mer än bara inredningsdetaljer – de är en del av vår kulturarv. Att integrera Skultuna-produkter i heminredningen är ett sätt att hylla traditionellt hantverk samtidigt som man skapar en sofistikerad och tidlös atmosfär.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder