Steiff

Steiff av Margarete Steiff


Steiff grundades i Tyskland av Margarete Steiff redan 1880 och har sedan dess försett världen med mjuka djur av alla sorter och storlekar. Visste du till exempel att den klassiska björnen som senare fick sitt namn från den amerikanska presidenten Theodore "Teddy" Roosevelt kom från Steiff?

Steiff – Historien bakom varumärket

Steiff har en lång och rik historia som sträcker sig över 140 år. Allt började med Margarete Steiff, som trots sina fysiska begränsningar, skapade en av de mest ikoniska leksaksmärkena i världen. Den första mjukdjuret som skapades var en elefant, men det var den berömda nallebjörnen som verkligen satte Steiff på kartan. Denna nallebjörn blev snabbt populär och fick till och med namnet "Teddy" efter president Theodore Roosevelt, vilket ytterligare cementerade Steiffs plats i leksakshistorien.

Steiffs kvalitet och hantverk

Vad som gör Steiff unikt är deras engagemang för kvalitet och hantverk. Varje mjukdjur tillverkas med stor noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer, vilket gör dem både hållbara och charmiga. Steiff använder endast de bästa materialen, inklusive mohair och alpaca, för att säkerställa att varje leksak är så mjuk och hållbar som möjligt. Dessutom bär varje Steiff-mjukdjur en "Knopf im Ohr" – en liten metallknapp i örat – som ett tecken på dess autenticitet och kvalitet.

Samla och vårda dina Steiff-mjukdjur

Steiff-mjukdjur är inte bara leksaker utan också värdefulla samlarobjekt. Många entusiaster världen över samlar på Steiff-djur och tar väl hand om dem för att bevara deras skick och värde. Det är viktigt att förvara dem på en torr plats och undvika direkt solljus för att bibehålla deras färg och material. Med rätt omsorg kan ett Steiff-mjukdjur bli en älskad följeslagare i många generationer.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder