Upsala Ekeby

Utforska Upsala Ekebys unika designhistorik


Upsala Ekeby är ett namn som bär på en rik historia av svensk design och konsthantverk. Grundat i slutet av 1800-talet, har varumärket varit en banbrytande aktör inom keramik och stengods, och dess produkter har blivit samlarobjekt över hela världen. Med sina innovativa former och distinkta mönster har Upsala Ekeby skapat tidlösa klassiker som fortsätter att fascinera och inspirera.

Upsala Ekebys påverkan på svensk design

Upsala Ekeby har sedan starten varit en betydande spelare inom svensk design, och har bidragit med banbrytande idéer och konstnärliga uttryck. I dess produktion hittar man allt från enkla bruksföremål till exklusiva konstobjekt, vilket speglar företagets mångsidighet och skicklighet. Genom samarbeten med framstående formgivare och konstnärer har Upsala Ekeby skapat ikoniska serier som än idag uppskattas för sin kvalitet och estetik. Dessa verk är inte bara populära bland samlare och designintresserade, utan har också spelat en viktig roll i att forma den svenska designidentiteten.

Samlarens paradis för Upsala Ekeby-föremål

För den designintresserade samlaren erbjuder Upsala Ekeby en värld av upptäckter. Varje föremål från Upsala Ekeby berättar en historia och speglar en epok i svensk designhistoria. Från de geometriska formerna från 1930-talet till de färgstarka och organiska mönstren från 1950- och 60-talen, finns det en stor variation att utforska. Samlare världen över söker efter dessa unika föremål, vare sig det gäller en vacker vas, en särpräglad skål eller en dekorativ figurin. Intresset för Upsala Ekeby sträcker sig långt utanför Sveriges gränser, vilket gör varje fynd till en del av en större, global passion för design och konsthantverk.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder