Integritetspolicy

26 oktober 2023

Genom att skapa ett användarkonto eller genomföra ett köp på någon av Fleasys webbplatser, och därigenom acceptera våra användarvillkor, samtycker du även till att Fleasy behandlar dina personuppgifter i enlighet med beskrivningen i detta dokument. "Personuppgifter" avser här information som kan kopplas direkt eller indirekt till en fysisk person.

Information vi samlar in

Användaruppgifter:
 • Uppgifter som du anger vid kontoanmälan eller köp, som personnummer, namn, adress, telefonnummer, e-postadress och, om du registrerat dig som försäljare, bankkontonummer. Fleasy lagrar och har rätten att verifiera riktigheten av dessa uppgifter.
 • Information som vi samlar in från externa källor, såsom uppgifter från folkbokföringen och kreditupplysningar från kreditupplysningsföretag.

Teknisk information:
 • När du använder tjänsten kan vi samla in teknisk information såsom vilken enhetstyp du använder, vilket operativsystem och vilken webbläsare du använder, namnet på din internetleverantör och din IP-adress.

Dina aktiviteter på webbplatsen:
 • Uppgifter om de beställningar du gör eller tar emot, komplett med tidstämplar. Detta inkluderar relaterade annonsuppgifter, avbokningar, returer, betalningar och information om uteblivna betalningar eller leveranser.
 • Information om ditt beteende på sajten som vi samlar in via cookies.
 • Meddelanden som skickas via formulär på webbplatsen lagras under en begränsad period.

Lagring och skydd av personuppgifter

Vi använder oss av olika administrativa och tekniska lösningar för att skydda dina personuppgifter från obehörig åtkomst och användning, inklusive brandväggar och kryptering. Alla uppgifter lagras på servrar i säkra utrymmen med begränsad åtkomst.

Hur vi använder uppgifterna

Vi använder de insamlade uppgifterna för att på ett användarvänligt, effektivt och säkert sätt kunna erbjuda, administrera och förbättra de tjänster vi erbjuder på våra webbplatser och för att förhindra missbruk. Detta inkluderar att:

 • Informera dig om händelser relaterade till din användning av våra tjänster, t.ex. nya beställningar, nya fakturor, betalningar, returer, uteblivna leveranser, etc.
 • Lösning av problem relaterade till användarkonton och lösning av tvister mellan användare.
 • Verifiera och jämföra riktigheten av de uppgifter vi samlar in mot information från externa tjänster.
 • Förebygga, upptäcka och utreda bedrägerier, säkerhetsincidenter och förbjudna eller olagliga aktiviteter.
 • Lösa eventuella tekniska problem relaterade till våra webbplatser.

Vi kan även använda dina personuppgifter för att informera dig om viktig information om tjänsten, t.ex. ändringar av teknik, villkor eller avgifter. Vi kan också använda dina personuppgifter för att skicka dig annan relevant information, t.ex. nyhetsbrev och förslag om användningen av tjänsten. Om du inte önskar ta emot sådan information kan du avsluta prenumerationen.
Fleasy samarbetar med andra företag, främst de som tillhandahåller tekniktjänster såsom inkasso, frakt, webbdesign och webbhotell. Dessa företag får endast tillgång till de uppgifter som krävs för att utföra sina uppgifter och är bundna av sekretessavtal med Fleasy som uppfyller kraven för "personuppgiftsbiträdesavtal" enligt Allmänna Dataskyddsförordningen (GDPR).

Utlämning av personuppgifter

Fleasy delar inte dina personuppgifter med obehöriga parter. Förutom företag vi samarbetar med, såsom beskrivet ovan, och undantagen som nämns här nedanför, delar vi inte dina personuppgifter med tredje part.
Andra användare du köper från, eller som köper från dig, får tillgång till ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress och ditt användar-id på Fleasy för att genomföra transaktionen. Vi uppmanar dig att alltid vara försiktig med vilka uppgifter du delar och med vem.

Rättigheter

Du har rätt att begära tillgång till och rättelse eller radering av dina personuppgifter. Du har även rätt att motsätta dig behandling av dina personuppgifter och att begära begränsning av behandlingen. För att utöva dessa rättigheter, vänligen kontakta oss på den e-postadress som anges nedan.

Ändringar i integritetspolicyn

Fleasy förbehåller sig rätten att ändra i denna integritetspolicy. Eventuella ändringar kommer att meddelas via e-post och/eller vara synliga på webbplatsen.

Kontaktinformation

För frågor om integritetspolicyn, kontakta oss på [email protected]