Polar

Polar serien från Kosta Boda


När det kommer till svensk glaskonst, är serien Polar från Kosta Boda, designad av Göran Wärff, ett lysande exempel på hantverksskicklighet och estetisk innovation. Serien, som lanserades under tidigt 2000-tal, hyllar de nordiska landskapens enastående skönhet och det kyliga klimatet som namnet antyder. Göran Wärffs mästerskap i glaskonsten återspeglas i varje detalj av Polar, där han leker med ljus, färg och form för att fånga isens och snöns magi.

Utforska Polar kollektionens unika skönhet

Varje del av Polar-kollektionen berättar en historia om de nordiska vinterlandskapen, med dess spel av ljus och skuggor som fängslar betraktaren. Wärffs expertis och passion för glasblåsning kommer till uttryck i de subtila nyanserna och de komplexa mönstren som kännetecknar serien. Polar är inte bara en hyllning till den nordiska naturen utan också ett bevis på det svenska hantverkets världsrykte. Dessa verk är inte bara vackra att betrakta utan bär också på en bit av den svenska kulturen och dess traditioner.

Samla på Polar serien

Att samla på Polar-serien är inte bara en investering i svenskt hantverk utan också ett sätt att föra in en bit av den nordiska naturens tystnad och skönhet i hemmet. Varje objekt från serien har potential att bli ett arvegods som går i arv från generation till generation, vittnande om tidlös design och hantverksskicklighet. För samlare och entusiaster av svensk design erbjuder Polar en unik möjlighet att äga en del av svensk kulturarv.


Placeholder
Placeholder
Placeholder