Blå Eld

Blå Eld serien från Rörstrand lyser upp med historik och design


Blå Eld är inte bara en porslinsserie; det är ett stycke svensk designhistoria som framhävts av Rörstrand. Med dess unika blå färg och karakteristiska mönster har serien blivit en älskad klassiker i många hem. Den skapades under 1950-talet av den berömda formgivaren Hertha Bengtson och har sedan dess stått som en symbol för innovation och tidlös estetik. Blå Elds popularitet vittnar om den svenska designtraditionens styrka och hur välbevarade föremål kan föra historien vidare till nya generationer.

Utforska Blå Elds unika charm

Det som gör Blå Eld serien särskilt eftertraktad är dess förmåga att kombinera funktionalitet med skönhet. Varje del, från tallrikar till tekoppar, bär på en rikedom av detaljer som återspeglar Bengtsons kärlek till det nordiska ljuset och naturen. Den intensiva blåa färgen mot det vita porslinet skapar en dramatisk effekt som är lika aktuell idag som vid seriens lansering. För samlare och designälskare erbjuder Blå Eld en inblick i en epok där form och funktion gick hand i hand.

Blå Eld i det moderna hemmet

Trots att Blå Eld serien har sina rötter i 1950-talet, har dess design visat sig vara tidlös. Dess passform i det moderna hemmet är beundransvärd, där den kan tillföra en känsla av retrocharm samtidigt som den passar in i samtida inredningsstilar. För den designmedvetna är Blå Eld mer än bara porslin; det är en del av en livsstil som uppskattar kvalitet, hållbarhet och estetik. Att integrera Blå Eld i heminredningen är ett sätt att hedra svensk designhistoria samtidigt som man skapar en unik och personlig atmosfär.


Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder